TISZASZIGET

Vedres István Faluház

6756. Tiszasziget, Szabadság u. 8.
Tel.: 62/594-080
e-mail: faluhaz.tiszasziget@gmail.com



A „Vedres István” Faluház - Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) tevékenységét 2013-ban kezdte meg. A „megújuló közösség – közösségtörődés – közösségfejlesztés” alapkoncepciójából, valamint az IKSZT cím birtokosi okiratból adódóan szerepet vállal Tiszasziget település közösségfejlesztő, közösségtörődő munkájának irányításában, szervezésében, megvalósításában. Tevékenységével ösztönzi a helyi társadalomformáló – közösségfejlesztő szerepvállalás elősegítését a település és környezete társadalmi, gazdasági, kulturális, művelődési, sport és rekreációs, karitatív, tájékoztatási, egyházi és önkéntes szolgálat fejlesztési folyamatainak és innovatív kezdeményezéseinek kibontakozását, megerősítését, helyenként létrehívását, megteremtését.

 

 

A Faluház - IKSZT együttműködik a helyi kötődésű civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, csoportok, közösségek, helyi társadalomformáló, közösségfejlesztő, közösségtörődő gazdasági, társadalmi, szereplők és szolgálatok képviselőivel. Mindazokkal, akik akarnak, tudnak vagy szeretnének hozzájárulni közösségünk élőkörnyezetének jobbításáért, beleértve azokat a magán személyeket is, akik áldozatos munkájukkal, tehetségükkel, együttműködési jártasságukkal, javaslataikkal hozzá kívánnak járulni a helyi társadalom, a helyi közösség szerteágazó felemelkedésének, fejlődésének szolgálatához.

 

 

A Faluház – IKSZT ad helyet a községi könyvtárnak, hírlapolvasónak, melynek keretében internet hozzáférés is biztosított. Ezen szolgáltatásokról a Könyvtár menüpont alatt tájékozódhat bővebben.

 

A Faluház sokfajta alkalmi és állandó rendezvénynek, programnak, foglalkozásnak, ünnepségnek és ünneplésnek ad helyet. Erről részletesebben tájékozódhat úgy hírek – programok menüben, mint az alkalmi és állandó-rendszeres programokat, rendezvényeket összefogó programnaptárban. Keresgéljen kedvére és tiszteljen meg bennünket részvételével. Saját szervezésű programok mellett a Faluház partner bármilyen más közösségi program rendezvény megvalósításában. Keressen bennünket.

 

Gárgyánné Lampert Magdolna

rendezvényszervező, könyvtáros 

 

Könyvtár nyitvatartása:

Hétfő: 14:00-18:00

Kedd: 14:00-18:00

Szerda: 14:00-18:00

Csütörtök: 14:00-18:00

Péntek: 14:00-18:00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva

 

Vissza