TISZASZIGET

Szent Antal Katolikus Óvoda

6756 Tiszasziget, Szabadság u. 3.
Tel.: 62/253-804
e-mail: tiszaszigetiovoda@invitel.huÓvodavezető

Babarczi Istvánné

 

Az óvoda 2010–től a Szent Antal Katolikus Iskola és Óvoda, óvodai tagintézménye. Az óvoda reggel 6,30-tól 17,00 óráig áll a gyermekek rendelkezésére. Nyitástól zárásig óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel. Évente átlagosan 50-55 gyermek jár óvodába. Az óvoda három osztott csoportban működik, ahol a gyermekek életkor és fejlettség szerint vannak elosztva.

2008-ban megtörtént az óvoda teljes külső és belső felújítása. Az óvoda, szemléltető-, tan-, és audiovizuális eszköz készlete és felszereltsége kiválónak mondható. A dekorációk, játékok változatos technikákkal folyamatosan újjá vannak varázsolva. Az intézmény arra törekszik, hogy minél inkább természetes anyagok kapjanak teret a gyermekek mindennapi életében.

Az udvaron változatos játék, - és mozgáslehetőségek, játszóház, környezetbarát fajáték komplexumok, hinták, mókuskerék, favonat, kerti kiülő asztalokkal – padokkal, és még sok-sok természetes anyagból készült játékszer várja a gyermekeket. Felújított pancsoló medence – sziklakert csobogóval, örökzöld növényzettel teszi hangulatossá a környezetet. Az óvoda rendelkezik veteményes és gyógynövény kertel, mely gazdag élményszerzési lehetőséget jelent a gyermekeknek. Az óvodai könyvtár a legújabb szakmai, mesés, verses kötetekkel és egyéb kiadványokkal rendelkezik, melyeket a szülők is igénybe vehetnek.

 

 

Az óvoda kiemelten foglalkozik a néphagyományokkal, mely a népszokásokra, jeles napokra, a mindennapi élet hagyományaira, szokásaira, a népművészetre épülő óvodai program komplex megvalósítását teszi lehetővé. Az óvoda vezetése a gyermekek tevékenységének többségét az évszakok körforgásában ismétlődő jeles napok, ünnepek, névnapok és a tárgyalkotó népművészetek köré csoportosítja, s közben a közösség hagyományait is megőrzi, formálja.

A mindennapi munkát a népszokások, hagyományok, ünnepek megelevenítése - átélése, színházlátogatás, kiállítások megtekintése, bűvészműsorok, tanulmányi kirándulások teszik emlékezetessé. Természetesen az óvodában rendszeres és/vagy igényekhez alakított néptánc-társastánc oktatás, agyagozás, úszás, mazsorett, zeneoktatás, színjátszás, mini-hittan, és a Bozsik-program keretében óvodai labdarugó foglalkozás is van.

 

 • Add to Phrasebook
   
  • No wordlists for Hungarian -> Hungarian...
    
  • Create a new wordlist...
 • Copy
Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza