TISZASZIGET

Folyóiratok

Azt szeretnénk, ha a könyvtár és olvasóterem, nem csupán egy hely lenne, ahol csak könyvek tárolhatók és reményeink szerint kölcsönözhetők, hanem „A HELY" (így nagybetűvel). HELY és alkalom a találkozásra, eszmecserére, beszélgetésre, véleményváltásra és nem utolsó sorban a meghallgatásra, olykor még szópárbajra is.


A régi borbélyműhelyekhez–fodrászszalonokhoz hasonlítható a hangulat, amit szeretnénk egy kicsit visszavarázsolni. Ahol a napi friss újság és a Kossuth rádió recsegő hangja mellett, nem volt olyan téma, hír, esemény mely ne lett volna a részletekig kibeszélve, áttárgyalva, nem beszélve a hajvágást, borotválást megelőző focimeccsek, kihagyott helyzetek és mérkőzésvezetői magatartás kommentálásáról, vagy egy-egy dauer, hajfestés, műalkotás alatt szóbahozott új recept, divat és egyéb női téma áttárgyalásáról, szakmai minősítéséről.

Persze akkoriban nem volt internet, nem volt ennyi hírcsatorna, nem volt bulvársajtó, sok minden nem volt, mégis az emberek többet találkoztak, többet beszélgettek. csúnya szóhasználattal: többet kommunikáltak. S nem akármilyen beszélgető moderátornak bizonyult maga a Mester is, akinek a szájánál csak a keze volt gyorsabb, s két kommentár között elintézett egy fazonigazítást, borotválást, hajvágást, hajfestést…

A Faluház – IKSZT ad helyet a községi könyvtárnak - olvasóteremnek, melynek keretében internet hozzáférés is biztosított. Szívesen ajánljuk tehát a Faluházban lévő Községi könyvtár olvasótermét és ezzel együtt a Könyvtárban megtalálható újságokat, napi – havi lapokat, éljenek a lehetőséggel és legyen ez a HELY a találkozás, beszélgetés helye is egyben. Bármennyire is felgyorsult életet kell élni, legyen egy nap, egy óra, egy alkalom a héten, amikor ekként is lehetőséget nyújtunk magunknak a találkozásra.

 

Helyben olvasható lapok - folyóiratok:

Képes Sport

Nők Lapja

Horogra akadva

Magyar Horgász

Internet / számítógép használat

olvasóterem / folyóirat használat

helyben olvasás

Hétfő

15.00-19,00

Kedd

15.00-19,00

Szerda

15.00-19,00

Csütörtök

15.00-19,00

Péntek

15.00-19,00

Szombat

zárva

Vasárnap

zárva

Vissza