TISZASZIGET

3. Sziget Napja 1 - 2018


 

„SZIGET NAPJA 1.” – 2018. augusztus 25. - Tiszasziget, Szent Antal tér

 

A „Sziget Napja” rendezvénysorozat hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő települési nagyrendezvény, mely tervezetten az elkövetkezendő három év mindegyikében, augusztusban kerül megrendezése. A változatos és színes programkínálat várhatóan a település minden generációja számára fel fog vonultatni a helyi sajátosságokat és hagyományokat felelevenítő és az érdeklődésének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A nagyrendezvény célja a település saját értékeinek, hagyományainak megőrzése és megismertetése, bemutatása hagyományőrző kézműves és gasztronómiai kiállításokkal, vásárral és kulturális műsorral egybekötve. Szeretnénk, ha a rendezvénysorozat nem csak a helyiek, hanem az idelátogató turisták számára is vonzó célpont lehetne a jövőben.

A „Sziget Napja” rendezvénysorozat első rendezvényén Tiszaszigeten a Szent Antal téren a délelőtt folyamán a családok, gyermekek szórakoztatása volt a központban: a vállalkozó szellemű gyermekek kipróbálhatták az ugráló várat, a körhintát és az óriás csúszdát is. Csaba atya és önkéntes csapata közel 1500 db elkészített palacsintával várta az éhes nebulókat. A sportot kedvelőknek egy országos bajnoki forduló is lebonyolításra került az Erős emberek vetélkedésének köszönhetően. Nagy érdeklődés kísérte a Szegedi Küzdősport Klub felnőtteknek szóló bemutatóját is. A közkedvelt helyszínek közé tartozott és sok látogatót vonzott a Magyar Honvédség Katonai Igazgatás Toborzó Központ által megépített akadálypálya is. Először hirdettünk győztest a „Sziget Bajnoka” pingpong versenyen és a „Sziget étele 2018” szakács megmérettetésen is.

A délutáni és esti órák leginkább a felnőtt és idősebb korosztálynak szóltak: láthattunk hagyományőrző menettáncot, kulturális kavalkádot vagy épp ifjú tehetségeket a színpadon. Operett előadás valamint neves könnyűzenei előadók („CSOCSESZ”, Kökény Attila) vagy a régi időket idéző „Retro Sziget” videó disco tette még színesebbé az estét. A rendezvény előkészítésébe és lebonyolításába számos segítő helyi lakos, önkéntes és civil szervezet Tiszaszigeti Gazdakör, Tiszaszigeti Nefelejcs Nyugdíjasklub, Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület, Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület, Gyenes Csaba plébános és csapata, Laczi Gábor és családja vett részt. Hathatós Segítséget nyújtottak az előkészítés és a lebonyolítás során: közreműködtek többek között a helyszín biztosítása és azt követően a helyszín eredeti állapotának visszaállításában is. Segítőkész és áldozatos munkájuknak köszönhetően egy sikeres és nagy tömegeket megmozgató hagyományteremtő rendezvényt bonyolíthattunk le, melyen mintegy 400 fő vett részt.

 

 

 Vissza