TISZASZIGET

6. Egészséges életmód fórum 1 - 2018


 

„Egészséges életmód fórum 1.” – 2018. október 26. - Tiszasziget, Községi

 

Az egészség megőrzése és az életminőség javítása céljából a projekt során megrendezésre kerülő rendezvénysorozat a szemléletformálásnak és az egészséges életmód kialakulásának formáit és helyi lehetőségeit ismerteti, tárja fel annak érdekében, hogy a közösség egy egészségesebb, hosszabb és minőségibb életet élhessen.

Első rendezvényünk alkalmával az egészséges életmód kialakításához nélkülözhetetlen rendszeres testmozgás és a sport fontosságát határoztunk meg fő témának. Az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvény egymáshoz szorosan kapcsolódó elméleti és gyakorlati részből tevődött össze és két helyszínen zajlott. Azért választottunk több helyszínt, hogy téma iránt érdeklődőknek egy komplex és átfogó képet mutassunk be gyakorlati és elméleti példákon keresztül. Ezen új rendezvényünk és a kapcsolódó bemutatók hozzájárultak ahhoz, hogy az érdeklődők több sportággal is megismerkedhessenek, illetve megszeressék azt és a jövőben életmódjuk új irányt vegyen, melynek központjában az egészség áll.

A rendezvény egyik helyszíne a Vedres István Faluház volt. Itt azon érdeklődők számára tartottunk előadást és gyakorlati bemutatót, akik munka után vagy szabadidejükben mozognak, sportolnak. Hagyományosan lehetőségeink adottak az asztalitenisz, fitnesz, kerékpározás művelésére. A konditermi gépek és használatuk szakemberek, életmód tanácsadók segítségével heti, havi, éves edzéstervek felépítésével válnak igazán hatékonnyá. Az asztalitenisz sportág megismertetése és népszerűsítése volt az előadás és bemutató egyik tárgya. Az előadás során a bemelegítésnél végzett gyakorlatok helyes sorrendjét és azok helyes véghezvitelének menetét ismertettük, majd különböző elméleti és gyakorlati elemek kerültek sorra, például a védekező és támadó stílus. Történelmi visszatekintésként felidéztük a régmúlt sikeres asztalitenisz sportolók eredményeit és sporttevékenységüket, fókuszban Klampár Tibor, Gergely Gábor és Jónyer István fémjelezte aranykorral. Kapcsolódó edzés gyakorlatok: ütőfogás, alapállás, labdaütési gyakorlatok, egyes játékelemek oktatása, játék. Az előadásért és a bemutatóért  felelős személy Tóth Andrea volt.

Szintén a Faluházban található Kondisziget adott otthont az alakformáláshoz és a sportos életmódhoz kapcsolódó tájékoztatónak és bemutatónak. Az első részben bemutatásra kerültek a kondigépek, valamint a helyes gyakorlási módok, majd ismertetésre került egy a kezdők és a haladók számára is összeállított edzésterv. Az edzésért felelős személy Ferenczi Ferenc volt.

A rendezvény másik helyszínén Tiszasziget Községi Szabadidőpark területén a civil szervezeteink közül a Tiszasziget SE tagjainak szakmai felügyelete és közreműködése mellett - elsősorban a 18- 40 év közöttiek szabadidős tevékenységére helyezve a hangsúlyt - a labdarúgás erőnléti és ügyességi elemeit ismerhették meg a résztvevők bemutató megtekintése mellett.

Rendezvényünk az információk, ismeretek átadása és a lehetőségek ismertetése mellett az érdeklődés felkeltését, az egészséges életmód kialakulásának igényét és fontosságát hivatott felkelteni a közösség körében. A tájékoztatás mellett célunk aktivizálni a lakosságot és biztosítani részvételüket a szabadidős és sportrendezvényeinken.Vissza