TISZASZIGET

7. Civil kerekasztal 1 - 2018


 

„Civil kerekasztal1” -  2018. november 12. - Tiszasziget, Vedres István Faluház

 

A civil kerekasztal rendezvény célja a projekt eddigi eseményeinek, folyamatának, eredményeinek megbeszélése, a jövő évre tervezett programok és folyamatok megvalósításának lépései, a lakosság tájékoztatása.

A kerekasztal résztvevőit Ferenczi Ferenc polgármester úr tájékoztatta aprojekt keretében 2018-ban megvalósult rendezvények tapasztalatairól, értékelte a civil szervezetek és önkéntesek tevékenységét a programok előkészítésében és lebonyolításában, valamint felhívta a figyelmet a hiányosságokra, amelyek felmerültek. Babarczi Istvánné, az óvoda képviseletében, a szervezési munka jobb összehangolására hívta fel a figyelmet. A 2019-es évre vonatkozóan vállalta az aktív részvételt a tervezett programokban.Verbovszki László, Kerékpáros Túraszakosztály képviselője, sikeresnek vélte a sport és egészséges életmód jegyében lezajlott rendezvényeket. A szakosztály tagjai örömmel járulnak hozzá a jövő évi eseményekhez is.Pető Jánosné, a nyugdíjas klub tagjai szerint nemcsak a rendszeres, saját tevékenységeikben aktívak, hanem a projekt programjaiban szervezőként vagy önkéntesként jelen vannak. A jobb együttműködés érdekében a feladatok konkretizálása szükséges már a tervezéskor. Szekeres Olga, a Tiszaszigetért Baráti Társaság képviseletébenMájusfa állítás körül felmerült félreértésekre utalva nagyobb kompromisszumkésségre kérte a feleket. A társaság és az önkormányzat közös szervezésében és lebonyolításában 2018-ban megvalósult Szigeti Lakodalmas akár hagyományteremtő céllal ismét megvalósulhatna!Ferenczi József, a Gazdakör vezetője értékeli, hogy a helyi gazdák részt vállalnak a közösségi rendezvényeken, számos programban képviseltetik magukat, mint szervezők, de résztvevőként is hozzájárulnak a hagyományok, közösségi értékek megőrzéséhez.A korábban rögzített tervek, elképzelések alapján 2019. évben megvalósításra kerülő eseményeket, rendezvényeket ismertette Ferenczi Ferenc polgármester úr. A résztvevők beszéltek eddigi tapasztalataikról jelezték észrevételeiket és javaslataikat az elkövetkezendőkre vonatkozóan. Valamennyien maguk, illetve az általuk képviselt civil szervezet nevében vállaltak konkrét feladatot ezen közösségi programok népszerűsítésében, szervezésében és lebonyolításában.

Ezek a közös programok, rendezvények javítják a közösségi életet. Ezért a beszélgetések során felmerült ötletek, javaslatok konkretizálása meghatározó jelentőséggel bír a közösség aktív részvételének ösztönzésében, melyre kiváló alkalmat biztosított ez a fórum.




Vissza