TISZASZIGET

10. Vállalkozói fórum 1 - 2019


 

 

 

 

 

„Vállalkozói Fórum 1.” - 2019. március 14. – Tiszasziget, Vedres István Faluház

 

 

 

A vállalkozói tevékenység hozzájárul a gazdasági élet élénkítéséhez és ez által a település népességmegtartó erejének növeléséhez: a település jobb ütemben tud fejlődni és korszerűsödni. Annak érdekében, hogy ezt elősegítsük, párbeszédet és élő kapcsolatot szeretnénk fenntartani a vállalkozókkal segítve és támogatva őket.

 

A vállalkozói fórum célja a helyi vállalkozói közösség bevonása, aktivizálása és olyan információk átadása, amelyek hozzájárulnak az eredményes gazdálkodáshoz és a vállalkozások versenyképességének növeléséhez. Számunkra nagyon fontos, hogy az egyes fejlesztések kapcsán elsősorban a helyi vállalkozásokat keressük meg és vonjuk be a megvalósításba.

 

A rendezvény elején polgármester úr ismertette a jelen pályázatunk programját, elért eredményeit valamint a tervezett tevékenységeket.A megjelent vállalkozók együttműködését és segítségét kérte a programok előkészítésében és megvalósításában. Polgármester úr felvázolta továbbá a települést érintő korábban megvalósult egyéb projekteket és a folyamatban lévő fejlesztéseket is, mint például a helyi piac kialakítása, óvoda és mini bölcsőde kialakítása, a belvíz és csapadékvíz elvezetésének III. ütememegvalósítása,valamint a Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretében az Aradi, a Béke,a Kolozsvári utcák és a Vadkerti tér csatlakozásánál megvalósuló útjavítás.Polgármester úr tájékoztatta a jelenlévőket arról is, hogy a jövőben milyen fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani és milyen pályázatokat szeretnénk benyújtani annak érdekében, hogy javuljon a helyi vállalkozók versenyképessége és feljődjön a település.Erre többek között a Magyar Falu Program keretében nyílik lehetőség, mellyel mindenféleképpen élni kívánunk.Ennek keretében elsősorban a helyi kulturális intézményünket (Vedres István Faluház) szeretnénk felújítani és korszerűsíteni. A terveinkben szerepel a belső közösségi terek tisztasági festése, klíma beszerelése és napelem elhelyezése az épület tetején. Van lehetőség a Szent Antal tér útburkolatának a felújítására is aVis Maior és BM pályázat keretében.Az elért eredmények és a felvázolt tervek kapcsán lehetőség nyílott arra, hogy a megjelentek elmondhassák véleményüket, ötleteiket illetve javaslataikat a jövőre vonatkozóan. Az egyes programok és fejlesztések kapcsán továbbra is fontos a helyi vállalkozók támogató segítsége úgy az előkészítés, mint a lebonyolítás terén. Számítunk a vállalkozók közvetlen segítségére is az általuk képviselt szakterületnek megfelelően, mint például közreműködés az infrastrukturális fejlesztésekben, a zöldterület gondozásban, a tájékoztatásban és a toborzásban, a vendéglátásban, az anyagbeszerzésben,illetve különböző felajánlások által, vagy éppen szakmai előadások tartása vonatkozásában.

 

A fórumra meghívást kapott a helyi vállalkozókon kívül néhány közeli település vállalkozójais, akikkel az elmúlt években remek volt az kapcsolat.Őszintén reméljük, hogy ez az együttműködés töretlenül folytatódik majd és kapcsolat az önkormányzat és a vállalkozók között a jövőben még gyümölcsözőbb lesz..A vendéglátással egybekötött, jó hangulatú, párbeszédben bővelkedő rendezvény számos gondolatot ébresztett és igazán sikeresnek bizonyult!

 

 



Vissza