TISZASZIGET

21. Sziget Napja 3

„SZIGET NAPJA 3.” - 2020. augusztus 15-16. – Tiszasziget, Templom tér


A „Sziget Napja” hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő települési rendezvény. A változatos és színes programkínálat a település minden generációja részére megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A rendezvény célja a település saját értékeinek, hagyományainak felelevenítése,  megismertetése és megőrzése különböző hagyományőrző kézműves és gasztronómiai kiállításokkal, vásárral, kulturális műsorral és szabadidős programokkal. Szeretnénk, ha a rendezvény nem csak a helyiek, hanem az idelátogató turisták számára is vonzó célpont lehetne a jövőben.

Alapvetően meghatározta az idei rendezvényünk szervezését a bizonytalansági faktor, hiszen a várható nagy érdeklődés (minden évben több száz fő) a kialakult vírushelyzetben fokozott felelősséget rótt a szervezés minden résztvevőjére. Az előírások aprólékos tanulmányozásával és többszöri előkészítő beszélgetéssel sikerült minden tekintetben kiválóan lebonyolítani a rendezvényt. A gyülekezési előírások figyelembevételével kissé formabontó módon a szombati napon nyitó programként a Retro Sziget DJ Edgarral elnevezésű zenés műsorral vette kezdetét az esemény, este 22.15-kor első sorban a felnőttek szórakoztatását célozva.

Vasárnap reggelre a Templom téren kis „szigetek” alakultak ki a különböző igények kielégítésére: korosztály és érdeklődés szerint ki-ki megtalálhatta a neki megfelelő állomást. Párhuzamosan főzték a civil szervezetek, családok, baráti társaságok „Sziget ételét”, mely a közösségek csapatmunkáján keresztül versenyeztette a hagyományosan elkészítendő magyar ételeket, a szervezők alapanyaggal ösztönözték a csapatok számának növelését.

Közben az ünnepi szentmisén vehettek részt az érdeklődők, majd a „Trianon” kopjafánál koszorúzásra került sor. A fiatalokra körben a téren foglalkoztató állomások, szemléletformáló stand, kutyás bemutató, arcfestés várt. Már-már szokásosnak mondható Gyenes Csaba plébános és csapatának áldozatos munkája: a köz megelégedésére, ismét sikerült 1400 db házi palacsintával kiszolgálni a publikumot.  A felállított rendezvénysátorban a színpadon Kasza Roland örökzöld slágerekkel mulattatott. Ünnepélyes keretek közt, a fő attrakció előtt került sor a lakossági díjak átadására majd Kis Grófo fergeteges fellépése következett. Utána mintegy 2 órányi időt töltöttek együtt még a társaságok a sátorban, vagy a téren, a büfénél.

A programok tervezésekor arra törekedtünk, hogy minden korosztály számára találjunk valami érdekességet, de egyszerre egy időben az 500 fő egészségügyi limitet ne érjük el. Köszönettel tartozom mindazok felé, akik önkéntes munkával segítették a sikeres lebonyolítást: önkormányzatunk, óvodánk, faluházunk munkatársainak, a Kreatív Műhelyünk tagjainak, a rendezvénybiztosítást végző polgárőrségnek, a civil szervezetek tagjainak (nyugdíjasklub, polgárőrség, gazdakör), a megye legjobb palacsintáját készítő Gyenes Csaba plébánosnak és csapatának, valamint mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték a 2020-as Sziget Napját!
Vissza