TISZASZIGET

22. Horgászverseny 4

„HORGÁSZVERSENY 4.”  - 2020. augusztus 16. 07.00-tól - Tiszasziget – Puszta horgásztó/bányató


Ez helyi, már-már hagyomány jellegű hobbihorgászat és a horgászverseny ismételten a Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület együttműködésével valósulhatott meg azzal a céllal, hogy a hobbi- és a profi horgászat találkozzon, a résztvevők tapasztalatot cseréljenek, és a rendezvény segítségével a horgászok a hazai jogszabályokkal is tisztába kerüljenek. A rendezvény célja továbbra is a generációk közötti tudásátadás, a közösségépítés, a helyi horgászat ösztönzése, a szemléletformálás és az élő környezettel való egyensúly kialakítása.

Emellett a tapasztalatok megosztása és a közösségi szellem megerősítése is fontos célja a rendezvénynek. Végül, de nem utolsó sorban az eseményen résztvevők megismerhetik a hazai szabályozásra vonatkozó jogszabályokat és azok esetleges változásait is. Ragyogó időben és nagy érdeklődés mellett került sor a rendezvénysorozat 4. versenyére. A sporthorgászok a nélkülözési időszak után lelkesen várták a lehetőséget hobbijuk kiteljesítésére. 33 nevezés érkezett a szervezőkhöz és a Puszta horgásztó mellett így a közeli Bányatónál is ki kellett alakítani egy szektort, hiszen a központi helyszínen csak hármat tudtak előkészíteni a zsúfoltság elkerülése érdekében. A sorsolás után 27 versenyző foglalta el helyét a Puszta horgásztónál, hatan a Bányatónál foglalták egy pozíciójukat. 8.30-kor központi jelzésre lendültek vízbe az etető kosarak, közös megegyezéssel egy bottal versenyzett mindenki. A 12 óráig terjedő időszakban a cél az volt, hogy minél nagyobb tömegű hal kerüljön a szákokba. A versenybíró egyenkénti mérlegeléssel a jegyzőkönyvvezetővel együtt regisztrálta az eredményeket, majd szektoronként 1-1 győztest hirdettek, akik szponzori felajánlásokként adományozott ajándékokat vehettek át, továbbá a 2. helyezettek is kaptak kisebb díjakat.

Összesen mintegy 150 kg-nyi halat sikerült a versenyzőknek kiemelniük, majd a mérlegelés után szabadon engedniük. Egy korábbi gyönyörű fogásnak köszönhetően egyik horgásztársuk közben elkészítette az autentikus ebédet, harcsapaprikással és vidám beszélgetéssel, élcelődéssel ért véget az esemény. Szóba került a következő, valamikor október végén lebonyolítandó verseny, amelyre a haltelepítés után kerülhet sor. Összességében egy kiváló hangulatú program valósult meg a célok maximális teljesítésével, hiszen a versenyzők közt 13 éves kortól a nyugdíjasig minden generáció képviseltette magát!
Vissza