TISZASZIGET

25. Vállalkozói fórum 2


VÁLLALKOZÓI FÓRUM 2. - 2020. október 29. 17.00 óra - Tiszasziget, Vedres István Faluház

 

 

 

A vállalkozói tevékenység hozzájárul a gazdasági élet élénkítéséhez és ez által a település népességmegtartó erejének növeléséhez: a település jobb ütemben tud fejlődni és korszerűsödni. Annak érdekében, hogy ezt elősegítsük, párbeszédet és élő kapcsolatot szeretnénk fenntartani a vállalkozókkal segítve és támogatva őket. A mostani fórum közvetlen célja a helyi és környékbeli vállalkozók számára ismertetni a közeljövő települési beruházásainak lehetőségeit.

 

A fórum elején Ferenczi Ferenc polgármester úr a köszöntőjét követőenfelvázolta az összejövetel apropóját:

 

Mindennapjainkat sajnos a koronavírus okozta nehézségek nagyban befolyásolják, azonban terveznünk kell a jövőt településünk folyamatos fejlődésének érdekében. Térségi összefogásnak köszönhetően a TOP-5.3.1.-16-CS1-2017-00005 "Helyi identitás és kohézió erősítése a Tisza és a Maros Közén" című pályázati program keretén belül számos rendezvényt tudtunk lebonyolítani az elmúlt évek során. Most egy olyan vállalkozói fórumot szeretnék néhány mondatban összefoglalni, melynek témája Sziget Lakópark építése családbarát fejlesztések megvalósításával. A partnerségre épülő tervezett fejlesztés a kölcsönös és folyamatos együttműködés helyezi előtérbe, célja az állami CSOK adta lehetőségek, Tiszasziget Önkormányzat helyi családtámogatási rendszerének, valamint a vállalkozói elképzelések azonos irányba történő koordinálása, melynek -reményeink szerint- legnagyobb nyertesei a településre költöző kisgyermekes családok lesznek.

Az elmúlt években elsőként támogattunk ingyenes telkek átadásával a CSOK-ra jogosult családokat, visszatekintve akkori döntésünkre mára elmondhatjuk helyesen cselekedtünk, hiszen óvodánk- iskolánk ismét hangos lett a gyermekzsivajtól. Egyre többen választják Tiszaszigetet lakhelyüknek új impulzusokat- új életet, pozitív lendületet adva közösségünknek. Ideális a távolságunk a megyeszékhelytől (Szegedtől – Szőreg 4 km), ennek köszönhetően az eladásra kínált lakóingatlanjaink szinte mindegyike elkelt. Jómagam nap mint nap találkozok új lakókkal, akik elsőre egy kicsit félszegen fogadjáka  köszönést, de következő alkalommal mosolyogva viszonozzák azt. Büszke vagyok arra, hogy településünkön élő tősgyökeres családok befogadók és önzetlenül, barátként segítik az új szomszédokat.”

 

A beruházók részéről Papos László kifejtette, hogy az előzetes terveik szerint 2021-es első negyedévében kezdik meg a családi házak építését. Közel húsz éve működtetik vállalkozásukat településünkön Globál 21 Kft. néven, ezért is tekintenek lokálpariótaként a tervezett fejlesztésre csakúgy, mint partnerük a Zengő Alföld Kft. Az önkormányzattal közös konzorciumban megvásárolt telkeket nem kívánják értékesíteni csak új házakat értékesítenek, melyek árai megfizethetők lesznek. A tervezéskor arra törekednek, hogy messzemenően figyelembe vegyék a vásárlói igényeket, így lehetőség lesz azok számára is új épülethez jutni, akik kisebb anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Több fajta típustervből választhatnak az érdeklődők, melyek során egyedi igények is figyelembevételre kerülnek.

 

A csatolt fotók bizonyítják, hogy jövőnk és fejlődésünk egyik legfontosabb eleme lehet a Sziget Lakópark- de ahhoz, hogy ez megvalósuljon rengeteg munkára lesz szükség, számtalan nem várt nehézséggel- és mint azt az elmúlt évben a COVID kapcsán tapasztaltuk a „csillagok megfelelő állása” sem egy elhanyagolható szempont. Őszintén reméljük, hogy ez az együttműködés töretlenül folytatódik majd és kapcsolat az önkormányzat és a vállalkozók között a jövőben még gyümölcsözőbb lesz.

 

A potenciális fejlesztési lehetőségek megismertetése a helyi kivitelezőkkel fontos eleme a települési célok megvalósításának, elsősorban a helyi érdekeltségű vállalkozók munkához jutása a legfontosabb, hiszen a helyben végzett munka kedvezőbb számunkra és a megbízók számára is, tevékenységük révén pedig a helyben élők lakhatását biztosíthatjuk. A kiválóan megszervezett, látványos, eredményes fórumon hasznos ismeretekkel gyarapodhattak a jelenlévők. A rendezvényen a célterületről 12 regisztrált résztvevő jelent meg.

 Vissza