TISZASZIGET

28. Gyermeknap 3


Gyermeknap 3.- 2021. május 29.09.00 óra - Szent Antal Katolikus Általános Iskola - Sportudvar

 

 

Csodás gyermeknap – rengeteg kupak Bende első lépéseiért!

 

2021. május 29.- Érdemes megjegyezni ezt a dátumot, hiszen a vírus utáni időszakot követően - atámogatási forrásnak és a településen élők közösségi munkájának köszönhetően –családias, de nagyon sikeres és örömteli gyermeknapot bonyolítottunk le!A koronavírus az elmúlt év során váratlanul átrendezte a menetrendet, így még egy hónappal ezelőtt is bizonytalan volt, hogy a gyermeknapot meg lehet-e rendezni, illetve milyen feltételekkel. A gondos előkészítés - melyben fő szerepet a Szent Antal Katolikus Általános Iskola, Vedres István Faluház és Önkormányzatunk munkatársai vállaltak - szerencsére nem veszett kárba és sikeres gyermeknapot bonyolítottunk le. Új és nemes célja is volt a rendezvénynek, ugyanis a településünkön élő ifjú lakótársunk Bende gyógyulását segítve rengeteg műanyag kupak gyűlt össze jótékonysági céllal!Aprojekt szükséges meghosszabbítása tette lehetővé a rendezvény harmadik alkalommal történőmegvalósítását, hiszen a korlátozások életbe léptetésével a dátum szerinti lebonyolítás csak alternatív módon lehetett volna megszervezni. Az intézmények vezetőinek (iskola, óvoda, bölcsőde, faluház) közös ötletelésével már az év elején és a tavaszi időszakban elkezdődtekaz előkészítési/szervezési munkálatok és a feladatok kiosztása után ki-ki a megbízott vonalon vette fel a kapcsolatot a közreműködőkkel. A körülmények figyelembevételével és az egészségügyi ajánlások szerint igyekeztük megszervezni a gyülekezési feladatokat.Az iskolaudvar tehát megtelt szombat délelőtt gyermekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel, sok mosollyal, nevetéssel, kacagással – így van ez rendjén! Máskor ez fel sem tűnt, mára viszont értékelnünk kell azt, ami nem is oly régen természetes volt!Mindenképpen több állomáson, kisebb csoportokban, forgószínpad-szerűen alakítottuk ki a helyszíneket, ahol elsődleges cél a gyermekek kiszolgálása volt változatos programokkal, minden korosztályra tekintettel.

 

Az állomások a következők voltak:

 

  • Ügyességi versenyek az iskola udvarán (váltó és sorversenyek a szülőkkel vegyes csapatokban, labdarúgó mérkőzés – diákok, szülő a tanáraik ellenében)
  • Ugrálóvár a kisebbeknek
  • Helyszíni betekintés a Mini bölcsődébe – Seprenyi Dóra vezető mutatta be a bölcsit az érdeklődőknek bejárással
  • Lovaglás a hátsó füves pályán Lucával - a Sissy Lovas Sportegyesület vezetőjével
  • Arc- és csillámfestés
  • Lufihajtogatás Csatai Gergővel, a nemzetközi díjnyertes léggömbművésszel
  • Jótékonysági kupakgyűjtés

 

Frissítőként a gyönyörű, meleg napon jégkrémet, ivólevet kaptak a gyerekek és élményekkel gazdagodva térhettek haza.

A családias rendezvényena résztvevők száma, felkészültsége, aktivitása alapján is egy rendkívül hasznos, építő programot valósíthattunk meg, ahol különösen kellemes volt megtapasztalni a különböző korosztályok találkozását, az együttműködés erejét és a közös célokért tett önzetlen erőfeszítések eredményességét.

A rendezvény nagyban hozzájárul atelepülés szociális kohéziójához és a családok összehozásához javítva a társas kapcsolatokat és a település összetartó képességét.

 

Köszönet azoknak a pedagógusoknak, faluház dolgozóknak és az önkénteseknek, akik hétvégéjüket feláldozva, munkájukkal elérték azt, hogy a kilátogató gyermekek és szüleik érezzék jól érezzék magukat május utolsó hétvégéjének eme különleges napján.

A rendezvény nem jöhetett volna létre néhány aktív, helyi segítő, önkéntes, civil szervezet támogatása, áldozatos munkája nélkül, amit ez úton is köszönünk!

 Vissza