TISZASZIGET

30. Horgászverseny 5


Horgászverseny 5.  - 2021.augusztus.22. 07.00 óra - Tiszasziget – Puszta horgásztó

 

Ez a helyi, már-már hagyományos jellegű hobbi, horgászat és ahorgászverseny ismételten a Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület együttműködésével valósulhatott meg azzal a céllal, hogy a hobbi- és a profi horgászat találkozzon, a résztvevők tapasztalatot cseréljenek és a rendezvény segítségével a horgászok a hazai jogszabályokkal is tisztába kerüljenek. A rendezvény célja továbbra is a generációk közötti tudásátadás, a közösségépítés, a helyi horgászat ösztönzése, a szemléletformálás és az élő környezettel való egyensúly kialakítása. Emellett a tapasztalatok megosztása és a közösségi szellem megerősítése is fontos célja a rendezvénynek. Végül, de nem utolsó sorban az eseményen résztvevők megismerhetik a hazai szabályozásra vonatkozó jogszabályokat és azok esetleges változásait is.

 

A verseny előtt közvetlenül került sor 3 db nyári, kb. 2 kg-os ponty telepítésére a helyszínen. A szokásos éves általános haltelepítésre a záró, 6. verseny előtt kerül majd sor terveink szerint október utolsó hétvégéjén.

 

Ragyogó időben és magas érdeklődés mellett került sor a rendezvénysorozat 5. versenyére. A sporthorgászok hosszabb szünet után lelkesen várták a lehetőséget hobbijuk kiteljesítésére. A tervezetthez képest kevesebb nevezés érkezett a szervezőkhöz, így a Puszta horgásztó mellett nem kellett a közeli Bányatónál is szektorokat kijelölni, hiszen a központi helyszín elegendőnek bizonyult.

A sorsolás után 26 versenyző foglalta el helyét a Puszta horgásztónál. 8.30 órakor központi jelzésre lendültek vízbe az etető kosarak, közös megegyezéssel egy bottal versenyzett mindenki. A 12 óráig terjedő időszakban a cél az volt, hogy minél nagyobb tömegű hal kerüljön a szákokba. A versenybíró egyenkénti mérlegeléssel a jegyzőkönyvvezetővel együtt regisztrálta az eredményeket, majd szektoronként egy-egy győztest hirdettek, akik szponzori felajánlásokként ajándékokat vehettek át, továbbá a 2. helyezettek is kaptak kisebb díjakat. Összesen mintegy mázsányi halat sikerült a versenyzőknek kiemelniük, majd a mérlegelés után szabadon engedniük.

 

Az esemény zárásakénta közösétkezés során elevenítették fel a versenyzők a nap legizgalmasabb jeleneteit. Papp Béla elnök a szektorgyőztesek felsorolása után itt invitált meg minden résztvevőt az éves zárórendezvényre, melyre előreláthatóan 2021.10.30-án kerül sor hasonló körülmények között.

 

Összességében egy kiváló hangulatú program valósult meg a célok maximális teljesítésével, hiszen a versenyzők közt a fiatalabb korosztálytól a nyugdíjasokig minden generáció képviseltette magát.

 

 Vissza