TISZASZIGET

31. Ijfúsági fórum 2


Ifjúsági fórum 2. - 2021.szeptember 17. 09.00 óra - Tiszasziget – Szent Antal Katolikus Általános Iskola

 

Az Ifjúsági fórum alkalmával - a résztvevőketkétcsoportra osztva - sikerült egy igen tartalmas, sokrétű és hasznos programot megvalósítanunk.

 

AMagyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársa segítségével speciálisismeretekre tehettek szert az egészségügyi orientációban gondolkodó fiatalok.Hasznos elméleti és gyakorlati tanácsokat kaptak a résztvevők az általános elsősegélynyújtási ismeretek vonatkozásában, szóba került a higiénia fontossága, a betegségek megelőzése, esetkezelés a „velünk élő vírusok” kapcsán.

 

A Puha Mancsok Alapítvány képviselője – négylábú segítőivel együtt- megismertette a gyerekeket a segítőkutyák típusaival, a segítőkutyává válás folyamatával és ezeknek a speciális állatoknak az életünkben betöltött szerepével.

 

Eközben afiatalok másik felelátogatást tett a helyi kertészetbe, ahol egy modern, önellátó vállalkozás bejárásával rácsodálkozhatott az egyszerű munka nagyszerűségére, az innováció csodájára és a modern technológia kiaknázhatóságára.Kérdéseikre szakértő válaszokat kaptak a résztvevők az őket kalauzoló vezetőtől, aki minden részletre kiterjedő tájékoztatást adott a paprikatermesztés fázisairól és a gyakorlati ismeretek mellett elméleti kérdésekben is nagyon hasznos tanácsokkal szolgált.

 

A csoportok időrend szerint váltották egymást, így mindenki megfordulhatott a különböző színhelyeken és részt vehetett minden programon.

 

A rendezvény színes, színvonalas programokkal, elméleti és gyakorlati tanácsokkal és ismeretekkel segítette az érdeklődő fiatalokat a pályaválasztásban, kiszélesítve látókörüket. Heidrich Gábor egyéni vállalkozó, az SZMJVÖ Bölcsődéi ésGyermekjóléti Szolgálata,a Puha Mancsok – Segítő Állatok és Természeti Alapítványés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársai igen felkészülten és készségesen álltak a tanulók és az érdeklődő szülők rendelkezésére, közreműködésüket ez úton is köszönjük!

 

 

 Vissza