TISZASZIGET

33. Horgászverseny 6


Horgászverseny 6. - 2021. november 20. 9.00 óra - Tiszasziget – Puszta Horgásztó

 

 

Az egészségügyi óvintézkedések miatt kissé csúsztatva és a hagyományoktól eltérően módosított szabályok szerint lett kiírva a verseny. Ragyogó és hűvös időben, szórványosabb érdeklődés mellett került sor a rendezvénysorozat 6. versenyére. A sporthorgászok hosszabb szünet után lelkesen várták a lehetőséget hobbijuk kiteljesítésére. A tervezetthez képest kevesebb nevezés érkezett a szervezőkhöz, így a Puszta horgásztó mellett nem kellett a közeli Bányatónál is szektorokat kijelölni, hiszen a központi helyszín elegendőnek bizonyult.

 

A változást a korábbiakhoz képest azt jelentette, hogy első sorban ragadozó halak kifogására mérkőzött a mezőny, a pergetés technikájában jártas horgászok számíthattak eredményekre. A sorsolás után 10 versenyző foglalta el helyét a Puszta horgásztónál. 9.00-kor központi jelzésre lendültek víz fölé a botok. Közös megegyezéssel nem kerültek szektorok kialakításra, hiszen bőven jutott hely mindenkinek és pozíciót is szabad volt változtatni.

 

A mintegy másfél órás időszakban a cél az volt, hogy minél nagyobb tömegű hal kerüljön a szákokba. Kitartóan dacoltak a versenyzők a hideggel és több mozgással próbáltak kedvezőbb helyeket keresni maguknak, de ezen a napon a halak győztek, nem volt senkinek mérlegelhető eredménye.

 

A verseny közben persze zajlott a tapasztalatcsere a csalinak használt legkülönbözőbb mesterséges csodákról”, némely ára akár több százezer forintra is rúghat.

 

A vándorkupát megegyezés szerint a legutóbb győztes horgász, Palotai Zoltán további egy évig őrizheti.

 

A korábbi hagyománytól eltérően nem a tó mellett került sor a közös étkezésre, hanem a hagyományőrző disznóvágás helyszínére látogatott el a csapat zöme, közös asztalnál elevenítették fel a versenyzők a nap legizgalmasabb jeleneteit.

 

Papp Béla elnök reményét fejezte ki záró szavaiban, hogy az elkövetkező évben is folytatódnak a megteremtett hagyományok és mind többen merészkednek újra közösségbe, hódolva szenvedélyüknek.

 

Az igen jól sikerült rendezvény lehetőséget teremtett egy speciálisabb versenyzési forma kipróbálására, s az is kiderült, van igény az újításokra.

 

 



Vissza