TISZASZIGET

35. Egészséges életmód fórum 3


Egészséges életmód fórum 3. - 2021. december 01. 11.00 óra -Tiszasziget, Szent Antal Katolikus Általános Iskola

 

 

A rendezvény megvalósításának ötletét Szokolai Nikolett védőnővel közösen indítványoztuk és Dr. Mohos András körzeti orvos segítségével hoztuk tető alá.Alapötletünk az volt, hogy a COVID témájában próbáljunk valami igazán hasznos és építőt produkálni egy bizonyos szemszögből. Mivel tanulóink közül szinte mindenki találkozott már a vírushelyzet aspektusaival közvetve, vagy közvetlenül, kiváló célcsoportnak tartotta a doktor úr is a 12-14 éves korosztályt. Azértis egy speciális korosztály ez, mert már a gyerekek egy részének lehetősége volt az oltás felvételére azonban az oltott  gyerekek csak a kisebbséget képviselik az osztályban.

 

A 8. osztály már egyszer került karanténba, amely során a 22 főből 10 napig 8-an vehettek részt a jelenléti oktatásban. A sors úgy hozta, hogy jelen fórum előtt ismét elrendelték nekik a karantént. Az így 20 főre zsugorodott publikum részére egy érdekes foglalkoztató csoportmunkát, közös vitafórumot és kiegészítő tájékoztatást szervezetünk meg.A tanulók három csoportban kaptak feladatot és közösen, három különböző témakörben kellett kifejteniük tapasztalataikat, véleményüket:

 

-        a COVID tünetei és hatásai

-        megelőzési lehetőségek

-        tévképzetek, ellentmondások

 

Negyed órányi felkészülés után a csoportok képviselői előadták munkálkodásuk eredményét, majd közösen mindenki kiegészíthette azt kérdésekkel, válaszokkal, pontosítással.Végezetül a doktor úr összefoglalva a hallottakat, azokat csoportosítva és szakmailag megtámogatva rendszerezte a jelenlegi helyzetet és kötetlen beszélgetésbe vezette át a fórumot.

 

Nagyon tanulságos volt megtapasztalni, hogy ezeket a gyerekeket mennyire érintik a napi aktualitások, milyen mélységben érzik át ennek a felelősségét, hogyan vélekednek a különböző nézőpontokról és egyáltalán aktivitásban mérhető-e mindez.Egyértelműen kiderült mindannyiunk számára, hogy felkészültek, „képben vannak”, van véleményük és ami a legfontosabb: szükségét érzik a törődésnek.



Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza