TISZASZIGET

103 millió forintos európai uniós támogatásból négy épületet korszerűsítettek Tiszaszigeten

KEOP-5.7.0/15-2015-0327

Tiszasziget Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatás segítségével a tulajdonában lévő Polgármesteri Hivatal, iskola, óvoda és kisebbségi önkormányzat energetikai fejlesztését valósította meg.

A fűtési energiaigény csökkentése céljából a Polgármesteri Hivatal, az iskola, az óvoda és a kisebbségi önkormányzat épületeinek külső határoló felületeinek hőszigetelése valamint nyílászáróinak cseréje valósult meg. A projekt során a megnevezett épületek valamennyi homlokzatát és padlásfödémjét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárókat cserélték. Az iskola külső homlokzatát az épületrész korától függően 100 és 140 mm vastag EPS hőszigetelő táblával borították, valamennyi külső nyílászárót korszerű műanyagra cserélték, a padlásfödémen nem járható, 200 mm vastag kőzetgyapot szigetelést helyeztek el.

A projekt megvalósításától az épületek hőveszteségének csökkenését várják, amelynek köszönhetően csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz, s ezzel együtt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. A projekt eredményeként elvárás, hogy a fűtésköltségek csökkenése mellett javuljon az épületeket rendszeresen igénybevevő személyek komfortérzete, növekedjen környezettudatosságuk, s felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára.

A Tiszasziget Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése projekt I. lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós irányelveknek megfelelően a magyarországi közintézmények teljesítsék az előírt energiafogyasztás-csökkentést. A projektnek köszönhetően Tiszasziget Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését. A projekt megvalósítását 2015. szeptember 1-jén kezdték meg, a műszaki átadás 2015. december 15-én zajlott le.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében Tiszasziget Község Önkormányzata 103.146.862 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

 

 


 

Az új funkciót kapott laktanya is energetikai fejlesztésen esett át európai uniós pénzből

KEOP-5.7.0/15-2015-0334

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 104 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be a laktanya, a faluház, a gazdaház, a sportöltöző energetikai fejlesztése Tiszaszigeten.

Felújították a volt laktanya, a Vedres István Faluház, a Gazdaház, a sportöltöző épületeit, elkészült a külső határoló felületek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje. A projekt során a megnevezett épületek valamennyi homlokzatát és padlásfödémjét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárókat cserélték. A projekt eredményeképpen az épületek hővesztesége csökkent, s egyben csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz, s ezzel együtt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. Elősegíti a környezettudatos magatartás kialakítását a település lakóiban, felhívja a figyelmüket az energiatakarékosság fontosságára. Az így elért eredményeket megtapasztalhatják többek között a laktanyában létrehozott családsegítő rendezvényeinek, programjainak rendezői és résztvevői.

A Tiszasziget Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése projekt II. azon fejlesztések sorába tartozik, amelyeknek köszönhetően a magyarországi közintézmények teljesíthetik az előírt energiafogyasztás-csökkentést a vonatkozó Európai Uniós irányelvekkel összhangban. A projektnek köszönhetően Tiszasziget Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal hozzájárulva a település fenntartható fejlődéséhez. A projekt megvalósítási fázisa 2015. szeptember 1-jén indult el, a munkálatokat 2015. december 15-én fejezték be.

A Tiszasziget község középületeinek energetikai korszerűsítése II. megnevezésű projektet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 104.525.177 forinttal támogatta.

 

Vissza