TISZASZIGET

Tiszasziget helyi piac fejlesztése

TOP-1.1.3-15-CS1-2016-00002

 A projekt alapvető célja helyi piac fejlesztés, mely a helybeliek által termelt termékek értékesítését szolgálja.

A projektben Tiszaszigeten a jelenleg alakalmi árusoknak helyt adó tér kerül fejlesztésre és fedett nyitott piaci csarnok alakul meg azt kiszolgáló szociális blokkal.

 

A beruházás hatására 81,18m2 terület fejlesztése valósul meg, amely 12 asztalos értékesítési standnak ad helyet. A piachoz kapcsolódik egy 20,16 m2 területű szociális blokk, mely helyt ad egy akadálymentes, egy női és egy férfi illemhelységnek. Az épület akadálymentes, megközelíthető rámpán.

A 24-25m hosszú, egy oldalra árusító, fedett piac közterület melletti zöldterületen valósul meg.  A piac az utcával párhuzamosan, a tér DK-i felén került elhelyezésre. A fedett piaci tér hagyományos anyagokból került megtervezésre, hogy az illeszkedjen a templom környezetéhez.

 

A piaci kialakítása nemcsak gazdasági, hanem társadalmi hasznot is termel, közösségi tér, ahol a helyiek jobban megismerhetik egymást, ezzel erősíti a közösséget és annak összetartó képességét.

A piac megépítésével elsődleges cél a helyi termékek adásvétele, ugyanakkor később ki lehet egészíteni olyan kapcsolódó programokkal, melyek minden korosztály számára programmá teszik a piacozást (kóstoltatás, kézművesség, helyi termék receptcsere, telepítési termelési eszmecsere)

 

A projekt műszaki-szakmai tartalmával és a megvalósítással kapcsolatos elvárások teljesítése:

a) önállóan támogatható tevékenység: Helyi termelők, helyi piacra jutásának támogatása - új piaci terület (fedett nyitott kültéri elárusítóhely, és szociális blokk)  kiépítése.

b) A fejlesztés célcsoportja a helyi termelők és az általuk termelt termékek

c) A fejlesztés eredményeképpen az önkormányzat a piac működtetését bérbeadással tervezi

d) A fejlesztéssel érintett ingatlan tulajdonosa az önkormányzat, mint pályázó, a szociális blokk tervezett helye jelenleg nincs az önkormányzat tulajdonában, azonban az 1 mérföldkőig az adásvétel megtörténik.

e) A piacot az önkormányzat üzemelteti majd, a megvalósítás helyszínén.

h) Eszközbeszerzést, konyhafejlesztést a fejlesztés nem tartalmaz

k) Az üzleti tervet a pályázathoz csatoljuk.

o) Akadálymentesítés: a kialakítandó szociális blokk és piac területe az akadálymentesítésre vonatkozó előírásoknak megfelel.

p) Energiahatékonysági intézkedések a beruházás esetén nem releváns (nyitott fedett piaccsarnok)

 

                                                                                                                 

Vissza